Wednesday, January 21, 2009

Ketua jabatan akan terima padah

KUALA LUMPUR: Kerajaan akan mengambil tindakan terhadap ketua jabatan dan agensi kerajaan yang gagal melaksanakan tanggungjawab mereka untuk memastikan semua kakitangannya bebas daripada kegiatan skim cepat kaya.

Ketua Pengarah Perkhidmatan Awam, Tan Sri Ismail Adam, berkata tindakan tegas itu seiring Pekeliling Perkhidmatan Bilangan 2 yang melarang kakitangan awam terbabit dalam skim cepat kaya yang dikeluarkan dan berkuat kuasa seminggu lalu.

"Kini tanggungjawab terletak pada ketua jabatan dan agensi kerajaan untuk sentiasa memantau perkembangan di pejabat masing-masing, jika tidak tindakan setimpal akan dikenakan terutama jika masih ada kakitangan awam yang terbabit dalam kegiatan skim cepat kaya berhadapan masalah hingga menjejaskan kerja.

Tarikh: 21/01/2009
Sumber: Berita Harian
pautan: Klik di---> Sini

------------------------
Penulis berharap setiap ketua jabatan kerajaan dapat memantau pembabitan anak buah masing di dalam sebarang skim cepat kaya yang wujud bagaikan cendawan tumbuh lepas hujan. Janganlah kerana ketamakan harta yang ada di dalam diri boleh menjatuhkan intigriti anda sebagai penjawat awam. Renungkanlah...

No comments: